Francisco van Benthum maakt nieuwe brillencollectie voor Specsavers

Bron: NU.nl

De Nederlandse modeontwerper Francisco van Benthum heeft een nieuwe collectie brillen ontworpen voor Specsavers. "Deze collectie was makkelijker én moeilijker om te maken."

Bij het ontwerpen van de nieuwe collectie, die uit zes monturen voor mannen bestaat, liet Van Bentum zich vooral inspireren door architectuur en techniek.

"Deze tweede collectie ontwerpen was tegelijkertijd makkelijker en moeilijker", zegt Van Benthum in een interview met NU.nl. "Makkelijker omdat je het al eens gedaan hebt en al weet wat wel en wat niet werkt. Moeilijker omdat je jezelf wilt verbeteren. Maar ik denk dat dat gelukt is." Lees verder...

Pauze voor Francisco van Benthum; wel nieuwe brillen

Bron: Fashion United 

Francisco van Benthum heeft een rustpauze ingelast. De ontwerper van mannenmode heeft voor het eerst in twaalf jaar geen nieuwe zomercollectie gemaakt. De herfst/wintercollectie 2014/15 die in januari te zien was tijdens Fashion Week, is niet geproduceerd. De winkel aan de Herenstraat in Amsterdam sluit in september. "Het is tijd voor een nieuwe, projectmatige aanpak," zegt de ontwerper in een gesprek met FashionUnited. "Ik kon het voor mezelf niet langer verantwoorden om op de oude manier door te gaan."

De pauze betekent niet dat Van Benthum niets doet. De ontwerper werkt aan een nieuwe voorjaarscollectie voor brillenketen Specsavers en toonde deze week een kleine "update" aan de pers met zes monturen die vanaf augustus te koop zijn. Het is een aanvulling op de brillencollectie die hij twee jaar geleden heeft gemaakt. Favoriet is een mat wit montuur met een clip-on zonnebril met felblauwe spiegelglazen. Het model wordt in een gelimiteerde oplage uitgebracht. De voorjaarscollectie voor Specsavers van Van Benthum zal met meer dan twintig monturen weer net zo omvangrijk zijn als die van april 2012. Lees verder...